Nakon što je saborski zastupnik Hrvoje Zekanović jutros u Saboru za govornicom izvadio vrećicu s bijelim prahom, reagirao je zadarski SDP-ovac Erol Gaši.

On je putem e-maila prijavio zastupnika policiji za posjedovanje kokaina.

- Na današnju sjednicu Hrvatskog sabora, zastupnik Hrvoje Zekanović je govoreći o mogućem korištenju nedozvoljenih supstanci na Pantovčaku, donio vrećicu s bijelim prahom. Kako je u svom govoru direktno ili indirektno spominjao kokain, postoji osnovana sumnja da je zastupnik Zekanović na sjednicu donio vrećicu kokaina, napisao je Gaši dodajući kako vjeruje da će "policija protiv zastupnika Zekanovića pokrenuti istragu kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog skandaloznog te do sada nezabilježenog događaja u najvišem predstavničkom tijelu Republike Hrvatske", napisao je Gaši u svojoj prijavi.

Šibenski zastupnik Zekanović izveo je jutros mali igrokaz s bijelim prahom kojeg je otkrio javnosti na mjestu na kojem se donose zakoni.

Nakon što je opisao prema kojim simptomima se mogu prepoznati konzumenti kokaina, Zekanović je, držeći vrećicu u ruci, rekao:

- Unutra je upravo ono što mislite da jest. Pozivam ministra Davora Božinovića i službu za borbu protiv zlouporabe narkotika da se pozabave ovim i naprave izvide na Pantovčaku.

Aluzija je vrlo implicitna, a Zekanović je još jednom odigrao rolu u kampanji protiv Predsjednika RH-a.