Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen je Dan Općine Gračac i blagdan nebeskog zaštitnika općine Sv. Jurja. Uz domaćine, općinskog načelnika Roberta Juku i predsjednika Općinskog vijeća Tadiju Šišića, nazočnima su se obratili državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Šime Mršić, načelnik sektora u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje Petar Mrkonjić te župan Božidar Longin.

Župan je u svojem govoru naglasio kako ga veseli da u ovom izazovnom pandemijskom vremenu u kojem živimo već drugu godinu, možemo biti zadovoljni aktivnostima i događanjima na području Općine Gračac. Posebno je zadovoljan što je Zadarska županija partner na projektu Centra izvrsnosti Cerovačke špilje, vrijednom 68,5 milijuna kuna, koji se provodi na području Općine Gračac.

- Po završetku ovog projekta dobit ćemo jednu priču na koju svi možemo biti ponosni. Novi Centar izvrsnosti će sasvim sigurno otvoriti nove mogućnosti za razvoj ovog kraja, a svim zaljubljenicima u speleologiju, planinarenje i općenito avanturistički turizam pružiti nezaboravan doživljaj, pogotovo jer je obližnji Crnopački speleološki sustav dulji od 50 kilometra, što ga čini najvećim špiljskim sustavom u Hrvatskoj i jednim od najvećih u Europi. To će biti novi veliki turistički adut ne samo općine Gračac, već cijele regije i dat će dodatnu vrijednost ostalim aktivnostima na ovdašnjem području, ali i otvaranju novih radnih mjesta, istaknuo je Longin pohvalivši dobru komunikaciju s načelnikom Jukom i njegovim suradnicima naglasivši da se suradnja i dalje pokazuje kao najvažniji način za provedbu kvalitetnih razvojnih projekata čije ostvarenje može našim građanima osigurati bolji i sretniji život.

Na svečanoj sjednici uručena su i općinska priznanja učenicama Teni Nikoden i Mariji Andrić koje su ostvarile zapažene uspjehe u školovanju.