Zatvaranje križanja na Tuđmanovoj ulici ispod hotela Iž odmah se osjetilo na svim gradskim transverzalama, posebice u vrijeme jutarnjeg dolaska i popodnevnog povratka s posla. 

Umjesto Tuđmanovom, koja je djelomično obnovljena, ali i u središnjem dijelu zatvorena za promet, prvi krak ide ionako opterećenom Branimirovom obalom preko Male pošte do Vruljice. Otvaranjem koridora kod City Galerije pojačan je i promet ulicom koja ide od trgovačkog centra prema ljepotici te je za ovih nekoliko stotina metara potrebno i 15-ak minuta vožnje.

Drugo slijepo crijevo nalazi se iznad Tuđmanove, također preopterećenim Ulicom Andrije Hebranga, odnosno između Višnjika i Kauflanda, preko Lidla sve do križanja s Putom Bokanjca. Gužva se prelila i na susjedni Put Stanova, pa su oni koji su izbjegli prvu rutu kako bi otišli ovom napravili dvostruko loš izbor. 

Zbog gužvi danas su reagirali Odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša i Prometna policija. Iz PU zadarske na frekventno su križanje poslali prometnog policajca koji je barem djelomično kanalizirao protok vozila. Nažalost, situacija se neće dramatično popraviti do kraja radova, a za njih je postavljen rok od 1. lipnja.