Mjesni odbor Ričine uskoro će dobiti pojačanje u broju stanovnika - uz Put Kotlara, između ulica Benedikta Mihaljevića i Gustava Krkleca, niče nova zgrada s 48 stanova! Investitor i izvođač radova je Izgradnja Domašinec, obiteljsko poduzeće iz Međimurja koje zapošljava dvjestotinjak radnika, a aktivno je u Hrvatskoj i Njemačkoj.

Zgrada u Ričinama gradi se po projektu Josipa Čavića te nudi isključivo stanove površine od 47 i 62 metra četvorna. U podrumu se nalaze ostave i garaže dok se u prizemlju nalazi natkriveni parking. U južnom dijelu parcele predviđen je ograđeni zeleni park.

(Saša Čuka, 057info)

Dio mještana Ričina zabrinut je urbanizacijom ovog prostora, jer smatra da je Put Kotlara, uz koju se zgrada gradi, ionako prezagušen automobilima, bez trotoara, pa se boje da će pritisak novih stanara stvoriti dodatne probleme.

Predsjednik Mjesnog odbora Ričina Andrija Jurčević smatra da je dobra okolnost što je zgrada sa sjeverne strane neposredno ispred Ulice Franka Lisice, pa očekuje da će se stanari koristiti tim izlazom.

- Mi smo i na nedavnoj tribini KVARTipo istaknuli kako treba riješiti Puta Kotlara, a jedno od mogućih rješenja je pretvaranje ulice u jednosmjernu. Nažalost, privatne kuće i parcele nalaze se tik do ceste i tu nema nekakvog prostora za širenje. Obično se ovakve zgrade sagrade s i nekom zelenom površinom i dječjim igralištem, nadam se da će tako biti i u ovom slučaju, kaže Jurčević. Dosta je infrastrukturnih problema koje treba riješiti, a vjerojatno najvažniji gradnja kanalizacijske mreže.

Kao početak zgrade naveden je siječanj ove godine, a predviđeni završetak ljeto/jesen 2023. Zainteresirani kupci već sada mogu razgledati projekt i rezervirati stanove.