Ubrzo bi trebalo biti poznato ime novog općinskog državnog odvjetnika u Zadru!

Donošenje odluke o njegovom imenovanju jedna je od 12 točaka današnje sjednice Državnoodvjetničkog vijeća koja će se održati u njihovim prostorijama u Vukovarskoj ulici u Zagrebu.

Odluka neće biti teška jer se na natječaj, objavljen sredinom ožujka, javio tek jedan kandidat. No u DOV-u, kao ni u ODO-u, ne izlaze s njegovim imenom prije okončanja postupka.

- Na oglas za imenovanje općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru prijavljen je jedan kandidat koji je, iako za donošenje odluke o imenovanju općinskih državnih odvjetnika sukladno Zakonu o Državnoodvjetničkom vijeću nije propisana obveza provođenja razgovora s kandidatima, pozvan na 67. sjednicu Državnoodvjetničkog vijeća radi provođenja razgovora s istim, a potom i odlučivanja o donošenju odluke o imenovanju, rekli su nam u DOV-u uoči sjednice.

Podsjetimo, izabrani kandidat naslijedit će Ivicu Škaru koji ODO vodi od 2017. godine, a nedavno je prisegnuo na novu dužnost zamjenika županijskog državnog odvjetnika.