Cijeli kvart nam izgledao kao Mariupolj, požalio se krajem prošlog tjedna medijima predsjednik Mjesnog odbora Puntamika Niko Marin.

Prvog dana ovog tjedna o stanju na terenu pitalo se direktora Odvodnje Grgu Peronju koji je kazao kako se radi o ružnoj usporedbi. Dodali bi čak i neumjesnoj s obzirom na to da se predsjednik MO poziva na gubitak zarade iznajmljivača i ružan dojam kojeg radovi na cesti ostavljaju kod turista s ratom i borbom za život u toj ukrajinskoj luci.

- Više bi se usporedba odnosila na onih 20, 30 gradnji uzduž i poprijeko Puntamike i kod crkve na Boriku. Mi samo par stotina metara kanala na jednoj cesti, u Ulici Antuna Gustava Matoša, kazao je Peronja u razgovoru za Radio 057.

I bilo bi to ovih dana asfaltirano da se u njih nije umiješao Vodovod. Međutim, u tom gradskom poduzeću kao da ne znaju da se u Zadru događa aglomeracija u vrijednosti od milijarde kuna, da se Grad Zadar zadužio 150 milijun kuna da uredi ulice u koje se u 21. stoljeću dovodi kanalizacija i da je Grad raskopan zbog tog projekta kojem je EU dala početni kapital.

Stanje radova aglomeracije na Punatamici početkom ožujka

- Naš izvođač Ludwig Pfeiffer trebao je 10. travnja biti gotov, ali 4. travnja smo dobili zahtjev od Vodovoda koji je pitao mogu li oni iskoristiti priliku i zamijeniti 600 metara betonskih cijevi s novima. Naravno da smo im to dopustili. Kako bi bilo da smo mi asfaltirali, a oni za mjesec dana raskopali tu cestu? Naš se izvođač povukao i prepustio Vodovodu gradilište. Oni su organizirali i regulaciju prometa. Kada završe, obavijestit će nas i mi ćemo asfaltirati tu cestu, kazao je Peronja uz nadu da će i drugi infrastrukturaš brzo završiti svoj posao.

Direktor Vodovoda Tomislav Matek za Radio Zadar danas je, međutim, izjavio kako su njih iz Odvodnje zvali i pitali žele li zamijeniti cijevi.

- Kada su se radili planovi za aglomeraciju, mi smo radili svoje planove koji nam se nisu preklapali. Mi ne možemo ulaziti u tuđe gradilište. Sada kad smo ušli, nastojimo raditi što više pa i vikendom kako bi što prije završili. Imamo razumijevanje za to turističko područje. Ali svi će na kraju imati koristi od ovih radova, kazao je Matek.

Kada se ceste kopaju onda se u njih osim kanalizacije kao otpadne vode postavljaju šahtovi za oborinske vode, vodovodne cijevi te ostale podzemne instalacije. Sve su to komunalije za koje građani plaćaju visoke račune i naknade.

Ima li netko u Gradu Zadru tko bi koordinirao te poslove s komunalnim poduzećima jer je za to i plaćen?!