Glasnogovornik Općinskog suda u Zadru, sudac Davor Dubravica, izvijestio je danas javnost kako su pravomoćne postale presude u postupcima protiv Mladena Ćustića i Hrvoja Vrkića, kojih je policija prijavila za narušavanje javnog reda i mira, vrijeđanjem i omalovažavanjem predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Podsjetimo, obojica su se teretila da su 20. siječnja na Facebook stranici „Kalelarga Zadar" na objavljeni članak „Premijer Plenković posjetit će Maslenicu i odati počast poginulim braniteljima" objavili uvredljive i omalovažavajuće komentare. Ćustić je objavio komentar „Triba ga dočekati pokvarenim jajima, njega i njegove poltrone, nitko toliko nije ponizi i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik", a Vrkić je napisao „"Udri munjo, pukni grome.. zar ti pavijanu s Frkom njesi u Ukrajini". Sutkinja Prekršajnog odjela Općinskog suda u Zadru Ksenija Bratković obojicu je oslobodila navodeći kako svaki građanin ima temeljno pravo kritizirati političare te kako takva kritika smije biti i neobjektivna i uvredljiva, a predstavnici aktualne državne vlasti moraju je podnositi. Sutkinja je napomenula i kako učestalo svjedočimo sličnom načinu komuniciranja od njihove strane.

- Na donesene oslobađajuće presude stranke nisu uložile žalbu, objavio je glasnovornik Općinskog suda u Zadru.

To znači da se Policijska uprava zadarska pokrila ušima nakon što se javnost šokirala, a sud nije složio s njihovom prijavom. Isto je učinilo i vodstvo MUP-a na čelu s ministrom Davorom Božinovićem kojem tri mjeseca od našeg upita nisu bila dovoljna da objasni zbog čega je u obrani policijskog postupanja kazao kako Ćustić (72) i Vrkić (49) nisu "uhapšeni", već privedeni na kriminalističko istraživanje, što je kasnije ponovio i premijer Plenković. Kako "ponovljena laž ne bi postala istina", napomenimo da se u optužnom prijedlogu jasno navodi kako su oni uhićeni, a o čemu je sastavljeno izvješće o uhićenju. Možda je Božinović mislio na to kako im zbog komentara na društvenim mrežama policajci nisu stavili lisice na ruke, što bi, vjerujemo, još više diglo javnost na noge.