Centar za pružanje usluga u zajednici Mocire korisnike bi trebao primiti u sljedeća dva tjedna, najavila je ravnateljica Jelena Milin. Do sada su završeni natječaji za 16 radnih mjesta - potpisano je 11 ugovora o radu i djelatnici su započeli sa radom, a pet izabranih kandidata ima obveze prema sadašnjim poslodavcima te će po završetku tih obveza započeti s radom

- Tijekom današnjeg dana očekujemo potvrdu iz nadležnog Ministarstva o upisu u upisnik ustanova socijalne skrbi kako bismo mogli započeti s radom s korisnicima. Prijem prvih korisnika očekujemo kroz naredna dva tjedna, najavila je Milin.

Nakon velikog interesa na prethodnim natječajima, na kojima je Centar zaposlio socijalnog radnika, psihologa, logopeda, edukacijskog rehabilitatora, tajnika ustanove, voditelja računovodstva, administrativnog referenta, kućnog majstora, spremačicu, medicinsku sestru/tehničara i njegovatelja, na novom natječaju traži se dvoje pomoćnih radnika u kuhinji te po jedan specijalist rane intervencije, medicinska sestra/tehničar i edukacijski rehabilitator.

Za specijalista rane intervencije uvjeti su završen poslijediplomski specijalistički studij rane intervencije i jedna godina radnog iskustva, za medicinske sestre preddiplomski ili stručni studij, također s godinom iskustva, dok se za pomoćnog radnika u kuhinji mogu javiti svi sa završenom osnovnom školom.