Pet mjeseci nakon što je utemeljeno novo vodstvo Akademske zajednice HDZ-a na čelu s dr. Dariom Nakićem, u utorak je najavljena njihova prva javna aktivnost.

Akademska zajednica HDZ-a bit će domaćin okruglom stolu na temu potencijalnog razvoja zdravstvenog turizma u Zadarskoj županiji. Zašto su izabrali tu temu, objasnit će dr. Nakić, bivši ministar zdravstva a sudionike okruglog stola pozdravit će gradonačelnik Branko Dukić, župan Božidar Longin i predsjednik ŽO HDZ-a, Božidar Kalmeta.
Okrugli stol moderirat će Majda Mikulandra, bivša pomoćnica pročelnice iz posljednjeg Kalmetinog mandata gradonačelnika. Za stolom u Koncertnoj dvorani Kneževe palače bit će državni tajnik za EU fondove Šime Erlić, za turizam i sport Tonči Glavina, direktor Ilirije Goran Ražnjević, ravnatelj zadarske bolnice dr. Željko Čulina, suvlasnik Poliklinike Pupillam, dr. Dražen Grgurović  te Dražen Pezo predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine koja kao što je poznato, godinama je razlog zdravstvenog turizma na zadarskom području.

Osobito među Talijanima koji dolaze po jeftinije i kvalitetne zubarske usluge.
Jedini i nikad ostvareni programi zdravstvenog turizma na zadarskom području su Ninsko blato i Specijalna ortopedska bolnica Biograd s dodatnim sadržajima i smještajem za starije korisnike koji bi dolazili na terapije u okruženju mora i borove šume.