Započela je nova sezona 3. Hrvatske teniske lige u kojoj sudjeluju četiri ekipe s juga među kojima su Tk Borik (Zadar), Tk Zadar 08 (Zadar), Tk Ragusa (Dubrovnik) i Tk Pomak (Split).

Liga se igra, kao i u svakome sportu, "svatko sa svakim", u dvokružnom sistemu nakon čega prvopostavljeni na tablici dobiva priliku da razigrava u playoffu za ulazak u 2. Hrvatsku tenisku ligu.

Svaka momčad lige može imati maksimalno 15 sudionika ili minimalno 7 sudionika učlanjenih u matični teniski klub i Hrvatski teniski savez, te samim time da ima pravo natjecanja u službenim mečevima svojih klubova u HTS ligi.

Međusobni susreti se odigravaju po pravilu da se odigra pet pojedinačnih susreta i nakon toga dva susreta parova, prilikom čega ukupan rezultat pobjeda i poraza donosi rezultat i određen broj bodova na ljestvici lige.

Prvo kolo je odmah donijelo derbi grada Zadra između domaćina Tenis kluba Zadar 08 i Tenis kluba Borik koji se odigrao na SC Višnjik sa početkom prvih mečeva od 10 sati.

Pobjedu u gostima odnijela je ekipa Tk Borika rezultatom 5-2 protiv Tk Zadar 08.

Za Tk Borik su nastupali Frane Ninčević, Franco Mandić, Lovre Šangulin, Luka Ninčević i Andrija Markov, te u parovima Toni Dujmenović, Franco Mandić, Frane Ninčević i Luka Ninčević.

Podrška u timu igrača koji su također prisustvovali, ali nisu igrali su: Petar Pastuović, Davor Spreitzer, Krešimir Grancarić, Dino Lovrin i Branko Dupor.

Za Tk Zadar 08 su nastupali Marin Jamnicki, Toni Petani, Stipe Jurjević, Louis Štimac i Vito Ivanišević, te u parovima Vito Ivanišević, Marin Jamnicki, Stipe Jurjević i Louis Štimac.

Pobjede za Tk Borik su donijeli Frane Ninčević na 1 ploči, Franco Mandić na 2 ploči, Luka Ninčević na 4 ploči i Andrija Markov na 5 ploči, te braća Ninčević u parovima, dok su Stipe Jurjević na 3 ploči i par Ivanišević/ Jamnicki donijeli pobjede za Tk Zadar 08.

- Odlični teniski mečevi između dečkiju oba kluba, tenis na jako lijepom nivou, predivno vrijeme i dakako odličan rezultat za naš klub u prvom kolu HTS lige. Iskreno želim pohvaliti sve igrače koji su danas igrali, a pogotovo svoju ekipu, jer su svi mečevi bili odlični i interesantni. Jako sam zadovoljan sa pristupom i igrom koju su pokazali, a samim time je i pozitivan rezultat došao u konačnici. Zahvalio bih se ekipi Zadar 08 na gostoprimstvu i uvjetima te im želimo sreću i uspjeha u nastavku natjecanja, rekao je kapetan momčadi Toni Dujmenović.

Već iduću subotu, 30. travnja Tk Zadar igra 2. kolo HTS lige u gostima kod Tk Pomaka u Splitu, te se nadaju još boljoj igri i uspješnom rezultatu.