Upravno vijeće Lučke uprave Zadar poništilo  jenatječaj za ravnateljsko mjesto iz kako smo već najavili formalnih razloga.

Najviše rasprave ipak se vodila o tome treba li i na koji način testirati aktivno znanje engleskog jezika kandidata. To je ipak bio propust tročlanog povjerenstva u kojem je Rade Fain zamijenio predsjednika UV, Božidara Longina uz Borisa Fantulina iz Ministarstva mora te Željko Lončar.

Upravno vijeće kojem je predsjednik župan Longin naložio je da službe Lučke uprave što prije objave novi natječaj.

Tako je bilo i prošli put kad su od njih tražili da prekopiraju natječaj objavljen u lipnju nakon kojeg je izabran Robert Škifić. U tom je natječaju bila zakonska odredba o pozivanju kandidata na prvo prednosti u slučaju istih uvjeta prema zakonu o braniteljskima. U srpnju prošle godine, međutim, donesen je zakon o civilnim stradalnicima Domovinskog rata za koje važi isto, a link na taj zakon nije stavljen u natječaj.

I zbog toga je natječaj s petoricom kandidata poništen, iako neki spekuliraju kako su neki kandidati dali nepotpunu prijavu te traže informacije o natječaju pozivajući se na Zakon o pravu pristupa informacijama.