Kontejneri za otpad i dotrajalo parkiralište u Zrinsko-frankopanskoj ulici na Relji koja pripada MO Jazine najviše "bole" stanovnike tog zadarskog kvarta, sudeći prema njihovim prijedlozima za KVARTipo! male komunalne akcije.

Prilaz parkingu s glavne ulice je, kažu stanari, u tako lošem stanju da su oštećenja branika na automobilima korisnika postaja redovita pojava, a nije im lako ni kod odlaganja otpada.

- Trebamo ugaziti u blato, izaći na cestu (gledajući da nas ne pokupi auto) i onda pokušati otvoriti kontejner (jedan je uvijek naslonjen na stablo pa je to nemoguće). Prijedlog je da se napravi ugibalište veličine par kontejnera, blagom preprekom spriječi izguravanje kontejnera na kolnik, a pristup s nogostupa poploča šupljim tlakavcima (radi očuvanja zelene površine). I naravno, kontejneri okrenu prema nogostupu, ističe se u komentaru jednog stanovnika Jazina.

Ispred zgrade u istoj ulici jednog od stanara muči objekt namijenjen povećanju tlaka vodovodne mreže za opskrbljivanje vodom.

- Objekt je trenutno derutan i služi kao sklonište za razne glodavce. Kako stvara zaklonjen prostor prema trafostanici i garažama ovo je idealan prostor za nuždu i brze narkomanske akcije. Sa strane igrališta ovo je svojevrsna šaka u oko koja smanjuje istočni dio igrališta i ne dozvoljava da se jedan prostor odvoji od zone oko koša spriječavajući tako dvije različite igre, primjećuje drugi stanar.

Nedostatak parkinga za stanare, zelenila i nedovoljnog kapaciteta kontejnera za odlaganje otpada još su neka od zapažanja stanara koji žive na Obali kneza Branimira.

Prijedlozi za Jazine II: uređenje dječjeg igrališta na Putu Murvice 37, postavljanje sportske opreme u Ulici sv. Vinka Paulskog, 7. Domobranske pukovnije i na igralištu "Bude Borjana"... govore da stanovnicima tog kvarta, pogotovo mladima, nedostaje mjesta za rekreaciju i igru.

Za ove je zadarske kvartove na raspolaganju alokacija u iznosu od 365 tisuća kuna.