Općinski sud u Zadru naložio je 67-godišnjem S. V., koji je iz pištolja 2016. godine u Ruplju ubio 45-godišnjeg D. Š., da njegovoj obitelji, udovici i troje djece, isplati ukupno 900.000 kuna odštete zbog počinjenog zločina.

Muškarac je 2017. godine osuđen na zatvorsku kaznu od 15 godina, nakon što je zbog svađe oko vode ubio supruga vlasnice kuće. Kako je navedeno u ovoj presudi, on je 5. kolovoza 2016. godine oko 18 sati u mjestu Rupalj hranio pse vrste malamut njemačkog državljanina, koji je bio u najmu na imanju supruge ubijenog. Kada mu je njezin suprug krenuo prigovarati zbog korištenja vode za pse iz njegove bušotine, pa ga počeo vrijeđati i trčati za njim, usto i lupajući drvenim kolcem po automobilu u koji je ušao, S. V. je izašao iz automobila držeći Berettu i ispalio hitac u potiljak napadača. Ranjeni muškarac je zbog teških ozljeda tjedan dana bio u induciranoj komi, nakon čega je preminuo.

Okolnostima koje su prethodile ubojstvu S. V. je nastojao otkloniti odgovornost za nastalu štetu obitelji. Njegov zastupnik naveo je kako je ubijeni, koji je bio mlađi muškarac u punoj snazi, bez povoda nasrnuo na tuženika, prijeteći mu „da će ga napuniti olovom" te se napadnuti bojao za svoj život, posebice jer je bio dosta stariji od napadača i narušenog zdravstvenog stanja.

Sud je ipak uvažio tužbu, u kojoj je navedeno da je muškarčevom smrću troje maloljetne djece ostalo uskraćeno za očinsku figuru tijekom svog odrastanja i života, dok se njegova supruga bori s teškom bolešću, zbog čega bi bilo potrebno da ta djeca imaju sigurnost u osobi oca.