Policijska uprava zadarska objavila je detalje o prometnoj nesreći koja se jučer dogodila u podvožnjaku kod Zračne luke Zadar i u kojoj su smrtno stradale tri ženske osobe.

Prema rezultatima očevida provedenim u suradnji s zamjenikom Županijskog državnog odvjetnika u Zadru, nesreća se dogodila kad vozačica, 66-godišnja hrvatska državljanka, upravljajući osobnom vozilom Toyota slovenskih registarskih oznaka iz pravca Zemunik prema Zadru te dolaskom do podvožnjaka, nije prilagodila brzinu kretanja osobinu i stanju ceste, uslijed čega prilikom izlaska iz zavoja gubi kontrolu nad upravljačem i vozilom prelazi na prometnu traku namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera te desnim bočnim dijelom vozila udara u prednji dio teretnog automobila zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin.

U prometnoj nesreći, na mjestu događaja, smrtno su stradale vozačica te dvije putnice iz osobnog vozila, 55-godišnja hrvatska državljanka i 61-godišnja državljanka Slovenije. Vozač teretnog vozila tom prilikom nije ozlijeđen.

Za vrijeme trajanja očevida promet navedenom dionicom bio je u prekidu od 12.10 do 16.23 sati te se odvijao obilaznim pravcima.

O prometnoj nesreći policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti Posebno izvješće.