Jutros je u Poliklinici vladala gužva pred šalterom Centralnog naručivanja, a da brojni pacijenti nisu dobili informaciju da je pao sustav. Mnogima je savjetovano da dođu drugi put nakon što su mjesecima čekali na termin, a drugima je bilo zabranjeno fotografirati taj red u kojima su mnogi građani izgubili dragocjeno vrijeme. "Ali ravnatelj je zabranio slikanje" čulo se u napadu jedne od tri medicinskih sestara na šalteru. Gdje to piše, a ne piše da je vama pao informatički sustav - imate li vi osobe koje ga održavaju?, pitali su nervozni pacijenti.

I onda su neki od njih uspjeli doći na Odjel ORL na kojem su imali zakazan pregled, kad gle čuda, unatoč boljkama novog BIS-a, liječnik specijalist radi kao na traci.

Mora, jer ih je svega trojica liječnika. Kako to? Jedan je otišao u svoju privatnu polikliniku, drugi je na specijalizaciji, liječnica je na porodiljinom, a vitalnom i vrijednom dr. Mladenu Srzentiću nisu dopustili raditi na ugovor nakon mirovine.

Nakon toga dobivamo vijest iz Bolnice kako glavna sestra Odjela pedijatrije daje otkaz i odlazi raditi na Sveučilište jer postala doktor znanosti.

Vrhunac ovog kolaža iz zadarske bolnice je cirkularna poruka iz grupa medicinskih sestara i tehničara, iz koje je očito kako u bolničkoj ljekarni nema jako puno osnovnih stvari za pacijente, ali i lijekova.

Svi imamo taj problem jer vidim na " grupama" da vlada "očaj" jer odjeli nemaju pelena za presvući bolesnike. Nažalost, poznati su nam slučajevi i kašnjenja s terapijama pametnih lijekova za onkološke bolesnike posljednjih dana.

Takvo je stanje već 10-tak dana, doznaje se iz zadarske bolnice. Prije koji dan ravnatelj zadarske bolnice, dr. Željko Čulina pohvalio se Zadarskom listu kako su platili sve dugove veledrogerijama te više neće biti krize s lijekovima.