Natječaj za ravnateljsko mjesto Lučke uprave Zadar bit će poništen zbog formalnih razloga, doznajemo uoči današnje sjednice Upravnog vijeća kojeg vodi župan Božidar Longin.

U natječaju nedostaje formulacija o prednosti koju imaju kandidati po istim uvjetima kojim se pozivaju na Zakon o braniteljima. Ključno je što uz članovi obitelji branitelja, nedostaje i civilnih stradalnika. A kako doznajemo nije obavljena ni provjera znanja iz engleskog jezika, što je valjda propust Povjerenstva na čelu s Radom Fainom.

Natječaj je napisan isto kao i u lipnju prošle godine kada to nije bio problem, a niti razlog za poništenje. Tada je ponovno za ravnatelja izabran Robert Škifić.

Na aktualni natječaj javilo se petorica kandidata. Nakon što je svoju prijavu povukao Roberto Motušić, počelo se spekulirati o poništavanju natječaja. U igri su ostali privremeni ravnatelj Đoni Štambuk, bivši načelnik Tkona Goran Mušćet, bivši načelnik postaje pomorske i aerodromske policije Petar Strmota te pomorac Antonio Tudorović.

Današnja sjednica Upravnog vijeća bit će tematska. Prema najavljenom dnevnom redu analizirat će se stanje u Gaženici.