Zadarska županija odabrala je ponudu BKS-LEASING CROATIA d.o.o za nabavku 14 automobila koji će koristiti županijski službenici i djelatnici njihovih ustanova. Na provedenom natječaju BKS je za obje tražene skupine vozila dao povoljniju ponudu od Porsche Leasinga te će Županija umjesto procijenjenih 2,4 milijuna kuna automobile platiti 1,7 milijuna kuna. Svi automobili iz ove ponude su Škode, pa će županija u sljedećih pet godina biti "maneken" ovog češkog brenda.

Iz prve skupine vozila za potrebe Zadarske županije dolaze četiri automobila niže klase (Fabia), po jedan niže srednja klase (Scala), srednje klase (Octavia), SUV (Kodiaq) te kraljica ponude - Škoda SUPERB Business 2.0 TDI 4x4 DSG.

Ovaj automobil opremljen radarskim sustavom, tempomatom, uređajem za pranje prednjih svjetala, kožnim paketom, navigacijskim sustavom, bio je predmet dodatne provjere jer u ponudi nije bilo specificirano ima li automobil putno računalo i zračnim zavjesama. Iz Auto Hrvatske su pojasnili da je u automobilskoj industriji standard da se pod pojmovima Zračni jastuk za vozača i zračni jastuk za suvozača misli na zračne jastuke za glavu, dok je navođenje volana s tipkama za putno računalo dokaz da automobil to računalo i posjeduje.

Nakon prolaska provjere ovo je pojašnjenje prihvaćeno te će župan na raspolaganju u sljedećih pet godina imati Škodu Superb. Za županijske ustanove nabavljene su dvije Octavije i četiri Fabije. Zadarska županija vozila će plaćati putem operativnog leasinga u trajanju od pet godina, nakon čega vozila vraća isporučitelju.