Turistička zajednica Općine Pašman 30. travnja organizira rekreativnu utrku/šetnju Đirada po 11 kilometara dugoj stazi južnim Pašmanom koja spaja tematske vidikovce Lavanda, Smilje, Maslina i Veliki Bokolj.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti i dobiti sve informacije na službenim web stranicama utrke www.dirada.hr. Sudionike u jutarnjim satima očekuje okupljanje i registracija u Dobropoljani uz osiguran parking za automobile, a zatim organizirani prijevoz do podnožja kamenoloma odakle će se popeti do starta utrke (Skalice - kamenolom).

Utrka počinje u 10 sati, a sve sudionike na 4 prekrasna vidikovca uz dobrodošlicu čeka okrjepa i glazba. Cilj utrke je na vidikovcu Veliki Bokolj gdje će uz osiguranu hranu i piće te DJ Angela zabava potrajati do zalaska sunca.

Startnina za sudjelovanje u Điradi je 70 kuna te je plaćaju samo sudionici od 15 i više godina. Djeca do 14 godina startninu ne plaćaju, ali su obavezni izvršiti prijavu za sudjelovanje. Zadnji datum za prijavu i uplatu je 26. travnja.

U siječnju ove godine u prekrasnom okruženju vodikovca Veliki Bokolj sližbeno je otvoreno 5 novih odmorišta/vidikovaca te 13,25 kilometara duge poučne staze koja se proteže od vrha Bokolj pa sve do uvale Soline. Projekt vrijednosti 750 tisuća kuna je u potpunosti financiran od strane Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a glavni cilj projekta je promicanje i korištenje rekreacijskih, zdravstvenih i turističkih funkcija šume što u konačnici doprinosi poboljšanju kvalitete života lokalnog stanovništva te u velikoj mjeri obogaćuje turističku ponudu otoka Pašmana.