Javna ustanova PP Telašćica raspisala je natječaj za koncesiju konobe Tilago, na jednom od najljepših mjesta na Mediteranu - u uvali Mir u Parku prirode Telašćica.

Ambicioznim ugostiteljima na raspolaganju je objekt u koji se mora dosta uložiti, no tim ulaganjima isplatit će i samu koncesiju prema ustanovi. Podignu li ponudu konobe na način da ona bude prepoznatljiva, pruža se prilika i za dobrom zaradom.

Koncesija se daje na pet turističkih sezona, počevši sa 2022. godinom i zaključno s 31. 12. 2026. godine. U objektu je nužno obaviti investicijsko ulaganje procijenjeno na milijun kuna neto, a PP Telašćica neće koncesionaru naplaćivati iznos u novcu, nego će sukcesivno umanjivati ukupan iznos investicijskog ulaganja. Godišnja novčana naknada za koncesijsko odobrenje iznosi minimalno 180.000 bez PDV-a.

Konoba Tilago površine je 252 m2, uz natkrivenu i nenatkrivenu terasu od tristotinjak kvadrata. Ima i dva sanitarna čvora, cisternu za vodu, vanjsku pečenjaru i dva bungalova za smještaj osoblja. PP Telašćica obvezuje se osigurati agregat za struju, nabavu vode i odvoz komunalnog otpada, čije će troškove podmirivati ugostitelj. Koncesionar dobiva na uporabu i svu postojeću ugostiteljsku opremu i inventar.

Rok za podnošenje ponuda je 29. travnja 2022. godine.