U crkvi sv. Kate na Veliki četvrtak župnik fra Božo Mandarić u tradicionalnom obredu oprao je noge dvanaestorici vjernika (apostola) iz Vukšića, Lišana, Bulića, Provića i Ostrovice.

Svećenici kao sljedbenici Krista peru noge dvanaestrorici, kao što je prema vjerovanju Isus oprao noge apostolima. Veliki tjedan počeo je Cvjetnicom ili Nedjeljom muke Gospodnje. Večernjom misom počinje Vazmeno trodnevlje, slavi se i obnavlja ustanovljenje euharistije i svećeničkog reda. Veliki četvrtak je u prvom redu dan Isusa Krista, prvi iz njegova svetoga i slavnog trodnevlja, kršćanski spomendan Isusove Posljednje večere.

- Draga braćo i sestre, Veliki četvrtak, Veliki petak, Velika subota i Uskrs najsvetiji su dani jer se nalazimo u svetom vazmenom trodnevlju. Da ovo vazmeno trodnevlje i Uskrs doživimo kao spasenje. Trpljenje, služenje, ljubav su povezani i Isus je nagovjestio kakvom će smrću umrijeti. Isus pranjem nogu pokazuje i ustanovljuje euharistiju, zajedništvo i svetu misu. Isus kaže „Ja ću vama oprati noge i dat ću vam primjer da vi to činite jedni drugima„. Najbitnije je onoliko koliko ljubimo jedni druge jer po tome će nas Bog prepoznati i suditi, kazao je na kraju u nadahnutoj propovjedi fra Božo Mandarić.

U župi je bio starodrevni običaj da su djeca i mladići na Veliki četvrtak napravili drvene čegrtaljke kojim bi se „škrgučalo„ na Veliki četvrtak, Veliki petak i Veliku subotu, dane kada bi zvona zamuknula. Drvena čegrtaljka tada bi se vrtjela i time proizvodila zvuk koji bi podsjećao škripanje Isusovih zubi u njegovoj muci. Taj predivni starodrevni običaj trajao je do 1970. godine. Nakon završetka mise fra Božo pozvao je po uzoru na Isusa Krista svoje apostole na večeru u župni dvor.