Nakon pregleda nadzorne službe uz predstavnike investitora i izvođača radova, iza 14 sati u punom profilu bit će otvorena prva dionica Ulice Franje Tuđmana.
I to ona koja je najproblematičnija i koju građani budno nadziru i komentiraju, od križanja s Putem Stanova do onog s Putem Murvica.

Na gradilištu dužine 890 metara, na dijelu Tuđmanove, od raskrižja s Putem Stanova do Chipoteke (TIZ) i dalje će se prometovati prema privremenoj prometnoj regulaciji, najavio je pročelnik za EU fondove, Ante Ćurković.

Na dionici koja se danas otvara do jučer se radila signalizacija. Jutros je „osvanuo" jedan novi element - crvena linija preko pješačkog prijelaza. Ona je nastavak biciklističke staze, obilježena prema Pravilniku o sigurnosti prometu, objasnio je Ćurković.

Taj dio projekta Tuđmanove, međutim, neće riješiti sigurnost prelazaka sada četverotračne prometnice, između ta dva udaljena semaforizirana raskrižja, na putu prema City Galeriji.

Biciklistička staza koja je obilježena širom od jednog metra na nogostupu za pješake prelazi preko pješačkog prijelaza na dnu Kaljske ulice. Dio je to nove prometne regulacije koju Zadrani ne poznaju. Pa se tako u dijelu žute trake, Zadrani parkiraju - dobavljači i kupci. Tako će biti danas do 14 sati, a hoće li brzo stečen navike promijeniti, vidjet će se sutra - na dan subotnje gužve.