Zavod za javno zdravstvo Zadar je u sklopu projekta LAB-OP objavio mobilnu aplikaciju koja pruža informacije o pravilnoj i pravovremenoj pripremi za laboratorijska ispitivanja u Zadru, Baru i Livnu! Obzirom na to da dio pretraga može dati lažne rezultate ukoliko se ne pridržavamo uputa, LAB-OP odličan je način da na jednom mjestu dobijete sve informacije, pravilno se pripremite te osigurate točnost rezultata laboratorijskog ispitivanja.

Odabir upute za pravilnu pripremu za laboratorijsko ispitivanje moguće je za sljedeće zdravstvene ustanove: Opća bolnica Zadar, JZU Opšta bolnica "Blažo Orlandić" Bar, Zavod za javno zdravstvo Zadar i Županijska bolnica "Dr. fra Mihovil Sučić" Livno (BA).

Mobilnu aplikaciju LAB-OP moguće je preuzeti za Android i iOS

Nositelj projekta LAB-OP je Opća bolnica Zadar, dok na projektu, uz Zavod za javno zdravstvo Zadar, sudjeluju i sljedeći partneri: JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić" Bar te Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 978.236,45 eura uz stopu sufinanciranja 85% bespovratnim sredstvima iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020. te 15% iz vlastitih sredstava.