U prostorima Osnovne škole u Nadinu u nazočnosti predstavnika Grada Benkovca, Razvojne agencije Grada Benkovca te ostalih predstavnika javne vlasti i mještana Nadina održana je početna konferencija projekta „Mreža domova" u sklopu intervencijskog plana Grada Benkovca. 

- Prateći potrebe lokalnog stanovništva za prostorima u kojima bi se održavale društvene, kulturne, gospodarske i slične aktivnosti, u suradnji s predstavnicima mjesta Nadin i udrugama koje djeluju na području Nadina, Grad Benkovac je osmislio, planirao i osigurao sredstva kroz Intervencijski plan Grada Benkovca za izgradnju društvenog doma u Nadinu. Prilikom planiranja izgradnje društvenih domova očekivano je bilo mnogo želja lokalnog stanovništva koje nisu mogle biti udovoljene, jer bi smo trebali duplo više sredstava nego što nam je odobreno kroz Intervencijski plan Grada Benkovca za četiri doma na području Grada Benkovca, a to su pored Nadina još Smilčić, Lisičić i Vukšić. Vjerujemo kako će udruge, posebno Udruga vinogradara i vinara Nadin, koja je razvila jednu prepoznatljivu manifestaciju promocije vinogradarstva, vinarstva i maslinarstva unutar budućeg društvenog doma dobiti prijeko potrebne prostore kako bi mogli manifestaciju podići sigurno na višu razinu. Također, uz degustaciju mladih vina i maslinovih ulja, nadinsko kulturno-umjetničko društvo organiziralo je i daleko poznatu manifestaciju „Cvitarijada" te vjerujemo da će i ta kulturna manifestacija imati bolje uvjete za organizaciju navedenog i sličnih događanja. Vjerujemo kako će izgradnjom društvenog doma svi mještani Nadina i obližnjih naselja dobiti jedan kvalitetan i uređen prostor za organizaciju brojnih društvenih, kulturnih i sličnih događanja, rekao je gradonačelnik Tomislav Bulić.

Na konferenciji se nazočnima obratila i Davorka Krnčević, ravnateljica Razvojne agencije Grada Benkovca i voditeljica Intervencijskog plana Grada Benkovca koja je naglasila kako provedba Intervencijskog plana ide zamišljenom dinamikom te da očekuje da će izgradnja i stavljanje u funkciju društvenog doma u Nadinu donijeti korist prvenstveno mještanima Nadina i udrugama građana koje svojim aktivnostima doprinose stvaranju sadržaja koji obogaćuju društveni život lokalne zajednice.

Na kraju konferencije voditeljica projekta izgradnje društvenog doma u Nadinu Jelena Marić, prikazala je prezentaciju kako bi se nazočnima prikazalo kako će izgledati, koje sadržaje bi trebao imati te kako teku građevinski radovi koje izvodi tvrtka Tehma d.o.o.

Ukupna vrijednost radova je 4.131.871,08 kuna uz postotak sufinanciranja iz EU fondova je 85%.