Zadarska nadbiskupija objavila je raspored bogoslužja u Velikom tjednu.

Na Veliki četvrtak, 14. travnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić u 9 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi Misu posvete ulja u zajedništvu sa svećenicima u Zadarskoj nadbiskupiji.

Nadbiskup će na misi blagosloviti ulje i posvetiti krizmu, a svećenici koji djeluju u Nadbiskupiji obnavljaju svoja svećenička obećanja dana na ređenju. Na to misno slavlje pozvani su ovogodišnji krizmanici i katekumeni, vjeroučitelji u školi i župnoj katehezi, članovi župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća i suradnici u župi.
Istog dana nadbiskup u 19 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi Misu Večere Gospodnje na spomen ustanovljenja svete euharistije i svećeništva. Nakon mise, Sveto Otajstvo prenosi se u „Božji grob", gdje puk ostaje u molitvi i klanjanju, uz pjevanje Gospinog plača.

Na Veliki petak, 15. travnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić u 19 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi Službu Muke Gospodnje. Nakon obreda u katedrali, središtem Zadra proći će procesija s križem od katedrale do crkve sv. Šime. Za vrijeme procesije puk će pjevati prijekore „Puče moj, što učinih tebi".

Na Veliku subotu, 16. travnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić u 21 sat u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi svečano uskrsno bdjenje s blagoslovom novog ognja.

Na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju, 17. travnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić u 11 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi svečano misno slavlje kada će podijeliti papinski blagoslov s potpunim oprostom.