Perjanica Turisthotela, turističko naselje Zaton, otvoreno prije 40 godina, najranije do sada počinje novu sezonu.

Razlog tome, prema informaciji iz Uprave koje prenosi Frane Skoblar, voditelj marketinga, raspored je blagdana odnosno nešto kasniji Uskrs ove godine, zbog čega je Zaton Holiday Resort  odlučeno otvoriti dva tjedna ranije nego prethodnih sezona.

Najveće turističko naselje na zadarskom području, koje se danas naziva "resort", službeno jučer otvoren, potvrdio nam je direktor Krešimir Milišić koji je lani preuzeo vođenje tog turističkog kompleksa.

"U apartmanskom dijelu resorta, za Uskršnje blagdane očekujemo da će u prosjeku biti zauzeto više od 150 apartmana gdje ćemo ugostiti preko 500 osoba. Povoljna vremenska prognoza otvorit će i kamp. Na kamping parcelama i u mobilnim kućam) osim gostiju s rezervacijama, očekujemo i značajan broj walk-in gostiju. S obzirom da se radi o kraćem odmoru, najveći broj gostiju dolazi s najbližih tržišta (domaće tržište, Austrija, Mađarska, južni dio Njemačke, Češka Republika, Slovenija)", istaknuo je Skoblar.

Osim što sezonu počinju nikad ranije, iz Turisthotela šalju poruku kako i nikad nisu bili spremniji.

"Od prvog dana gostima će na raspolaganju biti svi ključni sadržaji: grijani slatkovodni bazeni, animacija, sportski sadržaji, restorani, supermarket, paninoteka, barovi i drugo. U odnosu na prethodnu sezonu cijene nismo značajnije podizali", odgovor je na jedno od novinarskih pitanja povodom otvaranja Zatona.

Pitali smo i kako stoje s kadrovima, što je glavna boljka turizma u Hrvatskoj za koju se ovih dana intenzivno traži lijeka.

"Paralelno s procesom akvizicije novih djelatnika, pravovremeno smo poduzeli sve potrebne mjere s ciljem prepoznavanja Turisthotela kao poželjnog poslodavca na tržistu rada. Dio zaposlenika na određeno vrijeme, najčešće se radi o ugostiteljskim kadrovima, zadržali smo tijekom čitave godine. Jedan dio sezonskih djelatnika korisnici su mjere Stalni sezonac", informirao je Skoblar koji dodaje:

"Treće, ali ne i manje važno je da u 2022. nastavljamo s daljnim unaprijeđenjem uvjeta rada za sve svoje zaposelnike uključujući i sezonce. Zahvaljujući i ovim mjerama uspjeli smo zadržati postojeće kvalitetne kadrove te privući nove za rad u našim objektima te smo generalno vrlo dobro ekipirani i u kadrovskom smislu spremni za nadolazeću sezonu. Dobar poticaj za početak sezone predstavlja i upravo isplaćena uskrsnica za naše djelatnike u visini od tisuću kuna", prenosi Frane Skoblar koji je u Turisthotelu zadužen i za komunikaciju s javnošću.

Voditelj Odjela marketinga u Turisthotelu navodi dvije velike obljetnice ove turističke sezone: Zaton Holiday Resort slavi 40., a Boutique Hostel Forum 10. rođendan.