Direktora Vodovoda Tomislava Mateka pitali smo što slijedi nakon prometne nesreće u kojoj je 56-godišnji djelatnik te gradske komunalne tvrtke usred radnog vremena pijan sjeo za volan službenog vozila i skrivio sudar, nakon kojeg je uslijedio nevjerojatan manevar.

- Vezano za prometnu nesreću koja se dogodila dana 11.04.2022., Vodovod d.o.o. Zadar zatražio je od MUP-a službeni Zapisnik o prometnoj nesreći kako bi se protiv radnika poduzele mjere predviđene Pravilnikom o radu Vodovoda d.o.o. Zadar, odgovorio nam je Matek.

Još se utvrđuje materijalna šteta na oba vozila, službenom automobilu Vodovoda te Audiju u kojeg se zabio njihov 56-godišnji djelatnik.

- Visina materijalne štete na autu koje je oštećeno u prometnoj nesreći bit će poznata nakon procjene štete od strane osiguravajućeg društva, koje će istu vlasniku vozila i naknaditi. Visina materijalne štete na službenom vozilu Vodovoda d.o.o. Zadar također će biti poznata nakon procjene od strane osiguravajućeg društva, dok će se naknada štete na službenom vozilu potraživati od radnika sukladno Zakonu o radu i Pravilniku o radu Vodovoda d.o.o. Zadar, najavio je direktor Vodovoda.