Uređenje nogostupa uz Put Murvice, u djelu koji obrubljuje prostor Lidla, prošlog tjedna je bio u zastoju. Iskopali su dio između kolnika i parkirališta, ugradili rubnjake i stali.

- Ugovoreni izvođač (misli se na Stipčević, op.a.) je imao problem u dobavi građevinskog materijala. Jutros su radovi nastavljeni. Očekujemo da Nasadi sukladno svojoj dinamici i programu u najskorije vrijeme zasade ukupno 10 stabala na lokaciji. Radove na pješačkoj stazi finaliziramo kroz dan - dva, objasnio je i najavio pročelnik Robertino Dujela u odgovoru na novinarski upit.

Istina, jutros je već stavljena priprema za asfalt na širem dijelu trotoara, dok će na užem doći betonski pokrov. Kao na dijelu nogostupa koji će već uređen do mjesta gdje se naglo prekida, između Lidla i nekad upravne zgrade Kemoplasta i Vinilplastike. Tamo je ostavljen ulaz na buduće gradilište - prema lani izmijenjenom i usvojenom urbanističkom planu za još 175 stanova.

Put Murvice na tom dijelu postao je još više opterećen i opasan za promet, a ni pješaci nisu u boljem položaju, takvim pogodovanjem investitorima na istočnoj strani ulice. Zapadna strana ima cjelovit pješački dio iako je na mjestima, kao što je ispred male zgrade s trgovinama nasuprot Lidlu, taj dio nogostupa pretvoren u parkiralište.