Velika informatizacija zadarske bolnice naišla je na još jednu prepreku.

Na natječaj, vrijedan milijun i po kuna bez PDV-a, uložena je žalba prije nego su otvorene ponude. Radi se o natječaju pod nazivom Integracija informacijskog sustava za upravljanje medicinskim procesima, koji je trebao biti završen 19. travnja.

Međutim, žalba izjavljena tijekom natječaja Državnoj komisiji za kontrolu javne nabave na račun objavljene dokumentacije taj će postupak znatno usporiti. Kupovanje vremena je često i razlog gubljenja vremena u proceduri žalbe.

Kupnja dodatnog informatičkog programa, prema informacijama koje smo dobili iz Ravnateljstva bolnice, jako je važna u procesu ugradnje novog informatizacijskog sustava, vrijednog 6.2 milijuna kuna s PDV-om, čija primjena ne „štima" u praksi.

Iz uprave Bolnice objasnili su kako se dodatna javna procijenjene vrijednosti milijun i po kuna, odnosi se na kupnju licenci, instalacija sustava, podešavanje, migraciju podataka, integraciju sa novim BIS-om, edukaciju i održavanje radiološkog informacijskog sustava (RIS-a).

Nakon završetka postupka i instalacije novog RIS-a očekuje se značajno poboljšanje rada svih slikovnih dijagnostika (radiologije, ultrazvučne dijagnostike, kardiologije, patologije, te nuklearne medicine), napisano je u odgovoru na novinarski upit.

Kako će se zastoj natječaja odraziti na funkcioniranje i povezanost s novim Bolničkim informatičkim sustavom, najbolje će znati medicinsko osoblje, ali i pacijenti zadarske bolnice.