Policija poziva građane da u vremenu od 11. do 21. travnja 2022. godine predlože lokacije na kojima će policijski službenici pojačano nadzirati sudionike u prometu te testirati vozače na prisutnost alkohola i droge u organizmu.

Radi smanjenja broja prometnih nesreća, pogotovo prometnih nesreća s teškim posljedicama, u okviru ROADPOL-ovih aktivnosti, na području Policijske uprave zadarske od 7. svibnja od 7 sati do 8. svibnja u 7 sati provest će se 24-satni nadzor alkoholiziranosti vozača i testiranja vozača na droge u cestovnom prometu.

Pojačani nadzor provodit će se na području cijele Republike Hrvatske i drugih zemalja Europske unije te će u navedeno vrijeme policija pojačano provoditi testiranje vozača na prisutnost alkohola i droga u organizmu.

Mjesta na kojima će se provoditi alkotestiranje vozača i testiranja vozača mogu predložiti i građani pa ih pozivamo da od 11. do 21. travnja dostave svoje prijedloge s naznakom "Prijedlog lokacije nadzor alkohola i droga" na adresu elektroničke pošte [email protected]

U cilju veće sigurnosti prometa, policija i dalje poziva na pojačan oprez uz dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.