Kao što je najavljeno, ubrzo nakon poništenja prvog natječaja Opća bolnica Zadar pokrenula je novu javnu nabavu za dovršetak zgrade Dnevne bolnice, kojeg su prošle godine napustili izvođači iz slovenske tvrtke Solida s kojima je zbog neispunjavanja obveza raskinut ugovor.

Podsjetimo, u ožujku su otvorene dvije ponude više od procijenjene vrijednosti koja je iznosila 20,9 milijuna kuna. Sada je ona podignuta na 22 milijuna kuna. Hoće li to biti dovoljno, bit će poznato 27. travnja, dokad je rok za prijavu zainteresiranih građevinara. Najniža ponuda na prijašnjem natječaju bila je 24,7 milijuna, koliko je zatražila Constructa Terra, dok se zajednica splitskog i zadarskog Lavčevića javila s ponudom od čak 33,5 milijuna kuna.

Osim procjene vrijednosti promijenjen je i rok dovršetka zgrade Dnevne bolnice. Tako će umjesto pola godine radovi trajati 240 kalendarskih dana.

Radovi se provode u sklopu 50 milijuna kuna teškog EU projekta izgradnje i opremanja dnevne bolnice Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju Opće bolnice Zadar, te adaptacije i opremanja dnevne bolnice Službe za kirurgiju. Ugovor o financiranju projekta produžen je do kraja 2023. godine.