Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Jure Zubčić očekuje da će zadarski nadbiskup Želimir Puljić na današnjoj konferenciji, čija tema nije otkrivena, objaviti kako Zadarska nadbiskupija odustaje od zgrade Doma županije.

Zubčić je istaknuo kako je nedugo prije objave te vijesti, koja je izazvala pobunu javnosti, poslao mail nadbiskupu sa željom da razmijene ideje o razvoju Zadarske županije.

- Nažalost, nikad nisam dobio odgovor na mail. S obzirom da je 15.02.2022. u javnost izašla vijest da će zgrada županije biti predana Zadarskoj nadbiskupiji od strane Vlade RH i da sam glasno progovorio protiv tog prijedloga, nadbiskup je očito namjerno izbjegao sastanak. Za 7. travnja je nadbiskup sazvao konferenciju za medije u 12 sati, a kako svi znamo da mu u rujnu završava mandat kao predsjedniku HBK te da je nedavno napunio 75 godina te predao svoj mandat Papi Frani, očekujem da je predmet konferencije za medije zgrada županije. Crkva je dio društva i očekujem da sluša puls društva u kojem djeluje te da će odustati od zgrade županije. Nadbiskupe, ispred vas je velika, a tako jednostavna odluka, poručio je Zubčić uoči konferencije za medije.