Grad Zadar objavio je 55 novih prijedloga građana u sklopu projekta KVARTipo! za MO Molat, MO Brgulje, MO Zapuntel i MO Ist. O svim će se prijedlozima pričati na javnim tribinama zakazanima za subotu, 9 travnja.

Daleko najviše (30) prijedloga ima za MO Molat, od kojih se samo jedan odnosi na postavljanje komunalne opreme (trajektno pristanište Lučina) i jedan za kategoriju "ostalo" (kuća kod Buterina), a svih ostalih 28 mještana žele sanaciju, uređenje i opremanje uvale Jazi, a ponajviše popravak oštećenog cementa koje je uništila jaka bura i druge vremenske neprilike. Raspoloživa alokacija za 30 prijedloga građana je 30 tisuća kuna.

Za MO Brgulje, za koji je na raspolaganju isti iznos novca, predlaže se uređenje javne plaže, sanacija prostora i sprava dječjeg igrališta, kao i postavljanje zaštitne ograde oko njega te onemogućavanje parkinga automobila na tom prostoru. 

- Centar mjesta Brgulje, koji se nalazi ispred Doma kulture (disko, ambulanta, mjesni odbor, dućan), seoske cisterne, a na kojem se, tijekom ljetnih mjeseci, kroz podne i u večernjim satima sastaje veliki broj mještana, komunicirajući u grupama ili sjedeći na klupama. Unatrag nekoliko godina to druženje je prekinuto, obzirom da se na tom mjestu parkira 4-5 automobila. Nivelacijom prostora Saliža, udaljenog 20 m od Ravunca, tik uz seosku cisternu i crkvu, ispred vatrogasnog ureda, mještani dobivaju 5-6 parkirnih mjesta, te se na taj način rješava problem parkinga u mjestu Brgulje, komentar je jednog mještanina.

Među 10 prijedloga za MO Zapuntel su postavljanje komunalne opreme na nogometno igralište, uređenje dječjih igrališta, sanacija društvenog doma i pojedinih protupožarnih puteva. 

Čak sedam mještana Ista zaželjelo su zamjenu stare košarkaške konstrukcije na školskom igralištu Bratski dvor, za koju smatraju da je opasna po život. 

- Smatram da bi bilo poželjno zamijeniti konstrukcije koševa na školskom igralištu Bratski dvor na otoku Istu te staviti konstrukciju sa zaštitom s obzirom da su ovi trenutni jako stari i potencijalno opasni. Na Istu se dugi niz godina, točnije 46 godina održava tradicionalni Otočki košarkaški turnir koji je ujedno i najstariji na ovim prostorima te je postao zaštitni znak otoka. Postavljanje novih konstrukcija donijelo bi do sigurnosti onih koji igraju, kao i samim organizatorima turnira kojima bi se dalo vjetar u leđa da i dalje nastave ovu tradiciju, a sami nisu u mogućnosti napraviti ovu investiciju, stoji u jednom od prijedloga.

Ostala dva prijedloga odnose se na nabavu novog računala, projektora i printera za potrebe mjesnog odbora.