Momčad Zadra sutra po treći put u 24 dana gostuju na Gripama kod ekipe Splita. Ovoga puta na repertoaru je ključna utakmica u AdmiralBet ABA Ligi u kojoj će ekipa koja upiše dva boda u ovom susretu biti gotovo pa sigurno pošteđena dodatnih kvalifikacija za ostanak u ligi. 

- Znamo sve o Splitu kao i oni o nama, ukoliko odgovorimo na njihovu agresivnost i zadržimo fokus na individualne zadatke tijekom cijele utakmice vjerujem da možemo i ovaj put doći do pobjede koja bi nam značila mirniju završnicu sezone, rekao je Helbich.

Nakon ozljede Vukovića zadarska rotacija dodatno se skratila, ali svakako veseli činjenica da bi se Bursać uskoro mogao vratiti što bi uvelike pomoglo Zadranima u nastavku sezone.

- Svaka utakmica u AdmiralBet ABA Ligi je teška i kvalifikacijska, a možemo reći da je sutrašnji ogled sa Splitom na Gripama još teži jer odlučuje o predzadnjem mjestu u ligi. Očekujemo tvrdu, borbenu i neizvjesnu utakmicu, borit ćemo se i dati sve od sebe da pobijedimo. Nakon poraza na domaćem parketu od Mega Basketa i ozljede Vukovića moramo se fokusirati na timsku igru i vjerovati u sebe da možemo još jedan put dobiti Splita u gostima, komentirao je Tomislav Buljan.