Zavod za javno zdravstvo Zadar u sklopu projekta LAB-OP "Poboljšanje laboratorijskog i dijagnostičkog operativnog sustava" organizira radionice za liječnike i bolničko osoblje, koje će se održati u petak, 8. travnja 2022., u predavaonici pri Stručnoj knjižnici u Općoj bolnici Zadar s početkom u 11:45 sati za liječnike i u 13:15 sati za bolničko osoblje.

Cilj održavanja ovih događanja je poboljšati trenutnu razinu znanja u primjeni suvremenih metoda laboratorijskih i dijagnostičkih operativnih sustava te pridonijeti širenju znanja o prikupljanju uzoraka u laboratoriju. Edukacijom liječnika i bolničkog osoblja pridonijet će se smanjenju rizika od predanalitičke pogreške i poboljšati komparabilnost različitih rezultata istraživanja u području laboratorijske dijagnostike. Svrha održavanja ovih radionica je podizanje razine efikasnosti laboratorijske dijagnostike i, posljedično, postizanje ušteda te poboljšanje kvalitete usluga u javnom zdravstvu.

Nositelj projekta LAB-OP je Opća bolnica Zadar Hrvatska, dok na projektu, uz Zavod za javno zdravstvo Zadar, sudjeluju i sljedeći partneri: JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić" Bar (Crna Gora) te Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije (Bosna i Hercegovina). Ukupna vrijednost projekta iznosi 978.236,45 eura uz stopu sufinanciranja 85% bespovratnim sredstvima iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020. te 15% iz vlastitih sredstava.