Skupština Zadarske županije danas je potvrdila prijedloge o laureatima županijskih nagrada. 

Nagradu za životno djelo, na prijedlog Udruge ratnih veterana 7. domobranske pukovnije Zadar, na svečanoj sjednici postumno će se uručiti Danijelu Telesmaniću Didu, za postignuća koja je ostvario na području obrane samostalne i suverene Republike Hrvatske, poslijeratnom ostvarivanju prava hrvatskih branitelja te u promicanju u Domovinskom ratu obranjenih vrijednosti.

Telesmanić je odabran između 11 predloženih, a opravdanost takvog čina pokazano je jednoglasnom podrškom svih 35 vijećnika.

- Radi se o čovjeku koji je puno napravio za Zadar, koji je imao i obiteljsku tragediju, SDP će ovo podržati, najavio je Jure Zubčić, nakon čega je odluka uz pljesak jednoglasno izglasana.

Godišnje nagrade dobit će Udruga dragovoljnih darivatelja krvi Vir, pater Ivo Topalović, Športski centar Višnjik, Osnovna škola Vladimira Nazora Škabrnja, Vladimir Menčik, Policijska uprava Zadarska, Udruga ratnih veterana 7. Domobranske pukovnije Zadar, Tankerska Plovidba, Miljenko Lisica i Đana Bajlo te Olive Island Marina.

To je 10 odabranih od 26 predloženih, ne zna se koga. Vedrana Mišković je rekla kako će SDP podržati prijedloge, ali smatra da nije dobro da se ne daju na uvid sve kandidature, kako bi vijećnici vidjeli je li izbor pravičan. Zbog toga se ova odluka svodi na puku formalnost.