Nakon što je objavio prijedloge građana za prvih šest mjesnih odbora (Ploča, Crno, Dračevac, Premuda, Silba i Olib), Grad Zadar nastavlja s objavljivanjem prijedloga za Arbanasi, Crvene kuće, Kožino i Petrčane. O čak 90 prijedloga raspravljat će se na javnim tribinama zakazanim za sljedeći tjedan, u utorak i četvrtak, odnosno 5. i 7. travnja. 

Najviše prijedloga pristiglo je za Arbanase, ukupno 35 za kojih je osigurano 95 tisuća kuna. U najvećem dijelu odnose se na postavljanje horizontalne signalizacije, uređenje izgrađenih nerazvrstanih cesta (ulica Andrije Kačića Miošića!), postavljanje sprava za vježbanje na otvorenom i dohranu plaža. U kategoriji "ostalo", osim prijedloga za pojačanjem internet signala i sigurnosti duž cijelog šetališta Karma, ističu se oni vezani za otočić s ostacima crkvice sv. Klementa u uvali Bregdetti.

- Kako je otočić odnedavno službeno i plaža za pse, molimo vas da sa metalnom ogradom ogradite ostatke crkvice te izvjesite tabelu s povijesnim podacima kako bi se očuvala jedna zaboravljena baština Grada Zadra. Ujedno je potrebno postaviti još klupa za sjedenje i na drugoj strani otočića, napisao je jedan mještanin.

U MO Petrčane, za koji je pristiglo 34 prijedloga, traži se postavljanje javne rasvjete, sanacija deponija kod hotela Pinije, nogostup od glavne ceste Zadar-Vir do Gornjih Petrčana, uređivanje nazivlja ulica koje su numerirane rimskim brojevima, postavljanje zaštitne ograde na glavnoj plaži, označavanje privezišta, unaprijeđenje Wi-Fi mreže, poboljšanje javnog prijevoza, plaža za pse... U sklopu projekta raspoloživa alokacija je 115 tisuća kuna. Za Kožino je pak osigurano 80 tisuća kuna, a pristiglo je 12 prijedloga - zidanje spomenika pomorcima, uređenje i sanacija nekadašnjeg pojilišta za životinje, uređenje trga Putine i dječjeg igrališta, montiranje tuša na Trgu velikog mula i Trgu sv. Petra...

- Na asfaltiranje ulice Put Dugače čekamo od 1983. godine. Imamo malu djecu koja ne mogu voziti po ulici bicikl i susjedu koja je stopostotni invalid i ne može izaći iz svojeg dvorišta, pošto invalidska kolica ne mogu voziti po makadanskom putu, komentar je jednog mještanina.

Iz MO Crvene kuće pristiglo je 11 prijedloga, koje se u najvećem dijelu odnose na uređenje zelenih površina.

- Pri prezentaciji zgrade POS-a jasno je prikazano hortikulturalno uređenje oko zgrade, zelenilo, stabla, grmići. Zgrada je useljena (2012. godine) sa nabacanom šutom i zemljom oko nje i NIKADA nije uređeno obećano zelenilo. Stanari su nešto sami amaterski sadili iz sredstava pričuve. Dio ispred 4 stana prema parkingu je neuredno nasut te ima nešto trave bez reda koja u proljeće izraste u slamu, uglavnom žalosno. Iz Nasada dođu pokositi pred izbore, iako se ni tada ne može ništa napraviti kad to raste bez reda.

- Igralište ispred MO Crvene kuće vandali uporno devastiraju, zapaljeni su kontejneri (nikad nisu postavljeni drugi), klupe (nikad nisu postavljene druge). Nema smisla ništa raditi, pa ni igralište koje predlažem, ako se ništa ne učini na prevenciji vandalizma, neki su od komentara za uređenje tog zadarskog kvarta za kojeg je osigurano 90 tisuća kuna.