Društvo arhitekata Zada proglasilo je ovogodišnje dobitnike nagrada prema zajedničkoj ocjeni gostiju kritičara - pročelnice UO za kulturu i šport Dine Bušić, pročelnika UO za prostorno uređenje i graditeljstvo Darka Kasapa, pročelnika UO za EU fondove Ante Ćurkovića i publike.

Prvu nagradu osvojio je Urbani PATCHat (Dora Hrboka, Lucija Majić, Lana Majhut, Paula Mazarekić (Zagreb), drugu RadiKala (Lamia Hadžić, Ella Senzenberger, Marija Marić (Beč/Zadar), a treću ekipa pod zajedničkim imenom UNTITLED.3dm (Antonia Vuković, Leonarda Žabek, Karmen Žilić (Zagreb/Zadar).  Nagradu publike osvojili su Fatima Hafizović, Nejla Hasić, Ema Čaluk, Amila Terzić iz Sarajeva (BEHIND THE CURTAIN).

Kroz rješavanje zadatka sudionici su se osvrnuli na programe koji zauzimaju ulicu, odnosno sudjeluju u „borbi za pločnik". Svaki od timova izabrao je jednu temu, odnosno poziciju koju će zastupati u „urbanom pregovaranju": pješaci, trgovina, ugostiteljstvo, info, alternativna stvarnost, umjetnost i stanovanje.

- Puno hvala svima koji su "sviđali", dijelili i komentirali radove. Uključivanje opće javnosti u proces planiranja prostora, osobito javnog, iznimno je važno za uspješan razvoj grada. Gradionica već 5. godinu za redom pokazuje kako participativno planiranje može biti zanimljivo, inkluzivno, interdisciplinarno i korisno. Ove godine smo "urbano pregovarali" na više razina: preko online platformi za komuniciranje, na društvenim mrežama i ono najvažnije u ulici. Kiša nam je odgodila planove za izložbu, prezentaciju i dodjelu nagrada, pa ćemo se družiti uživo drugog datuma, javili su iz Društva arhitekata.