Novi list danas je preuzeo vlasništvo nad Zadarskim listom, koji će od sutra izlaziti pod okriljem riječkog dnevnika. Dosadašnja članica uprave i nekadašnja direktorica Jasna Rumora je smijenjena, a glavnoj urednici Hani Radulić otkazana je suradnja. Ona će ostati zaposlena u staroj firmi RTD, koja je u blokadi i neće joj biti ponuđena suradnja kroz novog izdavača Novi list.

Poslovni problemi jedinog zadarskog tiskanog medija, koji traju duže vrijeme, produbljeni su pod vodstvom sadašnje uprave i uredništva. Dnevna naklada pala je na petstotinjak primjeraka, a račun društva ovog je mjeseca blokiran, zbog čega radnicima još uvijek nisu isplaćene plaće za veljaču.

Riječki dnevnik, u kojemu se Zadarski list tiska i koji je njegov najveći vjerovnik, ovim potezom spasio je list od stečaja, a s obzirom da RTD ne posjeduje značajniju imovinu, takvim raspletom ostao bi i bez mogućnosti naplate svojih potraživanja.

Zadarski list osnovan je 1994. godine kao tjednik uz podršku lokalnih poduzetnika, na incijativu prvog i dugogodišnjeg glavnog urednika Nedjeljka Jusupa. Ulaskom kapitala Ante Jurjevića prelazi na dnevno izlaženje, nakon čega je neko vrijeme bio u vlasništvu Rena Sinovčića, a potom duže Tankerske plovidbe. Izlaskom „tankeraša" preuzima ga vlasnik Glasa Istre i (tada) Novog lista Albert Faggian, da bi posljednjih godina bio u vlasništvu slovačke grupacije JOJ Media House. Prije nekoliko mjeseci na čelo uprave umjesto Rumore došao je direktor Glasa Istre i predsjednik NO Novog lista Ivica Božan.

Glavni urednik Novog lista Ivica Tomić i direktorica Ankica Kruljac preuzeli su iste pozicije u Zadarskom listu. Oni su se danas u Zadru obratili radnicima. Svi zaposlenici osim dosadašnje glavne urednice Radulić i direktorice Rumora ostaju zaposleni, s ugovorima na određeno vrijeme i zatečenim plaćama. Do kraja godine napravit će se poslovni plan kako bi se razmotrile opcije oko nastavka njegovog izlaženja.

Nakon prestanka izlaženja Narodnog lista, ranije i tiskanih medija u vlasništvu Rena Sinovčića, gašenje Zadarskog lista značilo bi i gašenje tiskanog novinarstva u Zadru, izvan dopisništava nacionalnih medijskih kuća.