Točnu godinu danu otkada su u stambeno-poslovni kompleks na Putu Murvice uselili uredi Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, na toj će im se adresi pridružiti i "Zdravstveno".

- Preseljenje poslovnice Područne službe HZZO-a u Zadru predviđeno je za 8. travnja 2022. godine (petak). Toga dana će Područna služba Zadar sa strankama raditi do 11:30 sati. U ponedjeljak, 11. travnja 2022. se očekuje normalan rad na novoj lokaciji Put Murvice 12B i Put Murvice 12D, otkrili su na naš upit iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Podsjetimo, iako je u postupak preseljenja krenuo zajedno s "Mirovinskim", HZZO je naišao na probleme u javnoj nabavi, a potom i na tehničke poteškoće. Za novi prostor na lokaciji tvornice kruha "iskeširali" su oko 2,1 milijun eura, uz dodatnih 82 tisuće eura za 18 parkirnih mjesta. Kao i u slučaju HZMO-a, bila je to velika investicija s novcima građana koji plaćaju te doprinose.

Preseljenje HZZO-a označit će daljnje pustošenje Poluotoka i početak prodaje zgrade zvane "Socijalno", u suvlasništvu dvaju Zavoda. Iako su imali građevinsku dozvolu za obnovu tog prostora, zavodi su od toga odustali i priklonili se kupoprodaji, koju je amenovala i Vlada. Vrijednost nekretnine na adresi Ulica Šimuna Kožičića Benje 2 procijenjena je na 35,6 milijuna kuna, a interes za kupnju te zgrade potvrđen je još 2018. godine, ali nikad nije otkriveno ime potencijalnog investitora. Je li interes ostao isti do danas, bit će poznato nakon provedbe javnog natječaja, čija je objava najavljena po preseljenju HZZO-a.