Jučerašnjim tribinama u mjesnim odborima Ploča, Crno i Dračevac započela je ključna faza projekta KVARTipo.

„Konačno smo nakon popuštanja epidemioloških mjera održali prve tribine u mjesnim odborima, te smo jako zadovoljni. Građani su nam potvrdili da se žele uključiti, da žele unaprijediti svoju svakodnevicu i odlučivati o prioritetima za razvoj svoje sredine. Najbolja je to potvrda da je pokretanje ovog projekta od strane gradonačelnika Dukića bio pun pogodak", poručio je zamjenik gradonačelnika Ante Babić.

Zainteresirani građani koji su se odazvali na javne tribine raspravljali su i odlučivali o prioritetnim malim investicijama u svojim mjesnim odborima. Svaki mjesni odbor na raspolaganju je imao sredstva u iznosu od 30.000 kuna. Svim sudionicima predstavljeni su svi pristigli prijedlozi te pojašnjeno koji su od njih prihvatljivi, odnosno neprihvatljivi za financiranje nakon čega se pristupilo raspravljanju i glasovanju.

Tako se u prostorijama Područne škole Ploča (OŠ Krune Krstića) raspravljalo o postavljanju uređaja javne rasvjete, uređenju cesta i pješačkih zona, postavljanju horizontalne signalizacije i projektiranju dječjeg igrališta. Nakon rasprave, građani su se jednoglasno odlučili za projektiranje dječjeg igrališta. Osim navedenoga, dogovoreno je da će se uputiti inicijativa da ulica Bana Tome Erdodya Bakača postane jednosmjerna.

Istoga dana u Domu kulture u Crnom građani su odlučili da žele financirati čišćenje terena pored nogometnog igrališta radi poboljšanja pristupa igralištu i parkiranju te projektiranje sprava na otvorenom, tzv. street workout na istoj lokaciji.

Naposljetku, u novim prostorijama mjesnog odbora na Dračevcu jednoglasno je odlučeno da će se financirati prometna signalizacija u ulici Nikole Tavelića, a budući da se alokacija time nije u cijelosti potrošila, prisutni građani predložili su i u konačnici odlučili da će se financirati i opremanje prostorija mjesnog odbora do punog iznosa alokacije.

Premda su već prethodno dogovoreni i objavljeni termini javnih tribina na otocima Premuda, Silba i Olib, zbog vremenskih neprilika, kiše i jakog vjetra, te u dogovoru s predstavnicima mjesnih odbora, odgađaju se javne tribine na tim otocima. Tako umjesto u subotu, 2. travnja, građani mogu raspravljati i glasovati o prijedlozima u subotu, 23. travnja.