Grad Zadar objavio je poziv na dostavu ponude za sanaciju kamenih ploča gazišta oko bazena na otvorenom kupalištu Kolovare na istočnoj strani. Riječ je o drugoj fazi projekta kojim se nastoji poboljšati sigurnost kupača i skakača, ali i otkloniti neke poteškoće koje su se javljale tijekom prošlih sezona.

Dosta kamenih ploča postavljenih prije 15-ak godina je oštećeno, kao i odvod ispod njih, koji se uslijed njihova puknuća začepio. Zbog toga se ljeti na kupalištu javljao neugodan miris pa je Grad Zadar već 2019. naručio prvu fazu radova, u kojemu je saniran zapadni dio bazena.

Glavni projekt sanacije kamenog opločenja izradio je Brković Inženjering d.o.o. iz Zadra. Površina obuhvata iznosi 190 metara četvornih a sastoji se od vađenja ploča, čišćenja onih koje se mogu vratiti i odvoza puknutih, postavljanja tucanika, betoniranja i na kraju postavljanja novih kamenih ploča od bijelog bračkog kamena debljine 3 cm.

Iznos za ovaj projekt uvršten je u proračun amandmanom Akcije mladih, kao i 900.000 kuna za uređenje skakonice. Procijenjena vrijednost radova u ovoj fazi je 200.000 kuna bez PDV-a, a krajnji rok za dostavu ponude je 5. travnja u 13 sati.