Potpredsjednik gradske organizacije SDP-a Erol Gaši nakon ironičnog osvrta o (ne)dolasku linearnog akceleratora u Zadar, odgovara gradonačelniku Dukiću koji ga je optužio da se ruga s nabavom te prijeko potrebne medicinske opreme za Onkološki odjel zadarske bolnice.

- Ne, gospodine gradonačelniče. Ne rugam se s dolaskom linearnog akceleratora već s njegovim nedolaskom. Rugam se s tim što je vaša vladajuća klika spremna po tko zna koji put iskoristiti građane ovoga grada da bi se prikupili politički poeni, pa onda čekati iduću izbornu kampanju da bi to učinili opet. I opet. Vidjeli smo na primjeru škole na Novom Bokanjcu kako je to završilo. Provukli ste je i obećali u tri (!) izborne kampanje da bi na kraju bila izgrađena pod zastavom Vatikana, ne za svih, ne za svakoga, tvrdi zadarski SDP-ovac.

Nadalje ističe da je rijel o najosjetljivijoj skupini sugrađana, onkološkim bolesnicima, preko čijih leđa se vode predizborne kampanje.

- Ukoliko postoji i najmanja šansa da ću vas sve zajedno na bilo koji način natjerati da se trgnete i da ne pravite građane ovoga grada budalama, već da izvršavate obećanja koja ste dali na čelu s premijerom RH, vjerujte da ću to činiti i dalje. Toliko od mene. Za sada..., napisao je Gaši.