Općinsko državno odvjetništvo u Zadru izvijestilo je danas javnost kako je 25. ožujka, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 30-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona.

Okrivljenom 30-godišnjaku se stavlja na teret da je sredinom veljače na autocesti A1, u cilju da se nepripadno okoristi, protivno čl. 3. Zakona o suzbijanju droga, u vozilu držao četiri kilograma i 767,4 grama droge marihuane, pakirane u deset vakumiranih PVC vrećica.

I ovaj put drugo mjerenje utvrdilo je značajnu razliku u odnosu na prvo - 353 grama manje. Kako su nam ranije objasnili iz zadarske policije, razlika nastaje zbog toga što se droga prilikom oduzimanja mjeri zajedno s pakiranjem, a kasnije ju vještak vadi i točno mjeri bez omota.

Okrivljenika se tereti da je osim droge, pronađene u kartonskoj kutiji u prtljažniku Mercedesa zagrebačkih registracija, kod sebe imao i novčani iznos od 4.800 kuna za koji se osnovano sumnja da potječe od prodaje droge. U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.