Vrhovni sud donio je odluku kojoj se nakon više od četiri godine Milena Milić, diplomirana pravnica i bivša zamjenica ravnatelja Specijalne ortopedske bolnice u Biogradu, u roku od osam dana mora vratiti na posao.

Ta vijest u dijelu biogradske bolnice dočekana je s osjećajem pobjede pravde i prava, jer je izvanredni otkaz kojeg je ravnatelj biogradske bolnice Andrija Marcelić bio ne samo nepravedan, već i ponižavajući. U ime dostojanstva osobe koja je čvrsto držala uzde biogradske bolnice, uspjela upisati sva zemljišta u vlasništvo te ustanove te je bila spremna i svakom je pomagala, taj čin ne želimo spominjati. O njoj su nam u superlativima među ostalima govorili državni tajnik Šime Erlić te Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave.

Sadašnji ravnatelj Mate Kutleša nije zatekao Milenu Milić na mjestu voditeljice općih, pravnih i kadrovskih poslova jer je ona nakon izvanrednog otkaza otišla u prijevremenu mirovinu koja je bila egzistencijalno rješenje za ženu koja je radila „punom parom". U bolnici radi njezin sin, također cijenjen ortoped dr. Marko Milić.

- Milena Milić je bila zamjenica mog sadašnjeg zamjenika dr. Branka Uhode. Čekam služenu odluku s Vrhovnog suda i ja ću gospođu Milić odmah primiti kako bi dogovorili uvjete provođenje sudske odluke, kazao nam je ravnatelj Kutleša. I sam pravnik po struci, Kutleša nam je rekao kako je odluka o izvanrednom otkazu zbog teške povrede službene dužnosti prije četiri godine pala na Općinskom sudu. Na žalbu koju je uložila Specijalna bolnica za ortopediju, Županijski sud je rekao da je ta odluka bila valjana. Bivša zaposlenica te ustanove tražila je reviziju i Vrhovni sud je donio odluku o njezinom povratku na posao.

Ravnatelj Kutleša svjestan je i odštetnog zahtjeva kojeg će postaviti Milena Milić prema poslodavcu koji joj je uskratio pravo na rad i plaću. Bit će to iznos s kamatama kao dodatni trošak bolnici za koji neće odgovarati onaj tko ga je stvorio.

Bivši županijski pročelnik za zdravstvo i ravnatelj biogradske bolnice Andrija Marcelić koji je proizveo takvu štetu, neće niti na jedan način odgovarati. Kao što neće snositi političku odgovornost sada već bivši predsjednik Upravnog vijeća Ivan Knez koji mu je to dopustio. Marcelić je, podsjećamo, prošao „lišo" i nije snosio nikakvu odgovornost zbog proboja korone u biogradsku bolnicu 2020. Nakon što nije dobio novi mandat, ekonomist po struci Andrija Marcelić smjestio se na rezervno radno mjesto u upravi biogradske bolnice.