Sud u Zadru oslobodio je dvojicu muškaraca koji su uoči dolaska premijera Andreja Plenkovića na Maslenicu na Facebooku pisali da ga treba gađati pokvarenim jajima i uspoređivali s pavijanom, što je, među ostalim, za Dnevnik N1 komentirao predsjednik zadarske Gradskog vijeća Marko Vučetić.

Komentirajući sudsku presudu rekao je kako smatra da ne pušu novi pravosudni vjetrovi, već pušu novi medijski vjetrovi, stoga sve što izađe u medijima kao mogući pravosudni skandal razultira ovako povoljnim ishodom. "Garantiram vam, da se mediji nisu zainteresirali za slučaj, svjedočili bismo dosadašnjoj praksi pravosudnog i demokratskog skandala," rekao je Vučetić.

"Dosadašnji stupanj demokracije je u primitivnom obliku u kojem se svatko želi dokazati kao institucionalno poslušan glavnoj izvršnoj vlasti u RH i onome tko tu vlast predstavlja, a to je Andrej Plenković", dodao je.

Komentirao je i činjenicu da se protiv dvojice ministara vodi postupak, dok je jedan uhićen. Smatra da, kad je uhićen jedan ministar, uhićena je cijela Vlada pa i sam premijer. "Zabrinjavajuće je što premijer ne smatra da je to išta problematično", rekao je reporteru N1 Marko Vučetić.