Popustile su "jedne, druge pa i treće" epidemiološke mjere, a od projekta KVARTipo, koji je odgođen zbog korona ograničenja, od siječnja ni traga ni glasa. U međuvremenu, nije nastavljena suradnja s PR-ovcem Jerkom Trogrlićem koji je predstavljen kao osoba bitna za uspjeh tog projekta.

Među građanima i predsjednicima Mjesnih odbora stoga se pojavila sumnja u realizaciju ovog projekta participativnog budžetiranja u sklopu kojeg su građani sami predlagali željene male komunalne investicije u svom kvartu. Nitko od predsjednika MO-a, pa ni oni iz redova HDZ-a, do prije koji dan nije imao informacije o novom datumu održavanja javnih tribina koje su trebale iznjedriti najbolje među brojnim pristiglim prijedlozima.

- Nastavno na upit vezan uz održavanje javnih tribina u sklopu projekta "KVARTipo", ovim Vas putem obavještavamo kako će se termini javnih tribina objaviti sredinom ovoga tjedna na internetskoj stranici Grada Zadra i društvenim mrežama projekta KVARTipo, rekli su nam početkom tjedna iz Grada Zadra.

Ova se najava ipak nije ostvarila, no u gradskoj upravi uvjeravaju kako "samo što nije". Hoće li pak ostati isti budžet projekta, za koji je u 2022. godini rezervirano 4 milijuna kuna, a s obzirom na turbulencije u gradskom proračunu?

- Alokacija sredstava u sklopu projekta KVARTipo nije se promijenila za niti jedan mjesni odbor, ističe koordinator projekta Ante Ćurković, pročelnik Upravnog odjela za EU fondove kojem su uz sve kapitalne projekte povjerili i ovaj.