Županijski vijećnik, Antonio Vučetić objavio je u ime Kluba nezavinskih vijećnika In memoriam posvećen Stanislavu Antiću kojeg prenosimo u cijelosti:

Bio je vizionar i gospodarstvenik, utemeljitelj jednog od najuspješnijih poduzeća u Dalmaciji, simbol Zadra, velikodušan u distribuciji dobra, okrenut prema čovjeku, radniku i građaninu. Ono što je ostalo iza njega su ideje i vrijednosti grada. Možda se čini da ih više nema, da su nestale ili da su pometene u vremenima promjena, ali s idejama je uvijek tako. Sklone se u nesklonim vremenima, čekaju da neki novi ljudi prepoznaju one koji su im uvijek bili skloni.

 Stanislav Antić bio je jedan od takvih velikana. U njegovoj viziji radnici su imali integritet i društvene stanove, dobivali su plaće i stvarali obitelji. Vizija Stanislava Antića bili su ljudi: oni najmlađi kojima je bila namijenjena Dječja bolnica, zaposleni i umreženi javnim dobrom u svakom kutku njegovog djelovanja. Možda mu nije bilo suđeno politički djelovati u tim vremenima promjena, ali možda je to zadatak svih nas u našem vremenu. Čini se kako je baš uvijek tako s idejama i vizijama. Uvijek čekaju.

Iza Stanislava Antića ostali su nekadašnji zadarski gospodarski div SAS, tada najveća mediteranska nautička marina Dalmacija, Odjel pedijatrije Opće bolnice Zadar, tvornica brodova, jedrilica i jahti SAS Vektor, sjedište današnje OTP banke, Autobusni kolodvor Zadar, Cenmar i sportska  luka na Vitranjaku za JK Uskok. Ostale su također i bezbrojne donacije, i to svima; komu god je trebalo i koliko god je trebalo. Iza Stanislava Antića ostalo je neko ljepše vrijeme s pogledom na budućnost čovjeka, njegovog prostora i načina djelovanja.

U ime Kluba zastupnika Nezavisne liste Zadarske županije, DSU, HNS i HSLS u Županijskoj skupštini Zadarske županije,
Antonio Vučetić