Ovog tjedna diljem Europe provodi se ROADPOL-ova akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila koja će se provoditi i na zadarskim prometnicama na lokacijama koje su predložili građani.

Na području Zadarske županije 24-satna akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila, provoditi će se u četvrtak, 24. ožujka od 00.00 do 24.00 sata. U provođenju akcije bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi rasploživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

U cilju provođenja akcije, Policijska uprava zadarska je pozvala građane da predlože lokacije na kojima žele da se kontrolira brzina kretanja.

- Zaprimljeno je ukupno 57 prijedloga građana te im ovim putem na tome zahvaljujemo, poručuju iz policije.

Dio njihovih prijedloga je usvojen te će se na tim lokacijama i provesti ova akcija. Osim lokacija koje su predložili građani, policija će nadzirati brzinu i na drugim lokacijama, na kojima se prema statističkim pokazateljima događaju prometne nesreće uzrokovane nepropisnom ili neprilagođenom brzinom. Neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći je uzrok smrti na prometnicama Europe.

Policijska uprava zadarska poziva stoga vozače da poštuju ograničenja brzine na cestama, da voze oprezno i vode računa o svojoj sigurnosti, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.