Prostor nove trgovine Lidl uz Murvičku ulicu dobio je novu konturu po mjeri investitora i po formalnim uvjetima izProstornog plana Grada Zadra.

Za tehnički pregled građevine i uporabnu dozvolu na cijeli projekt, investitori su morali 20 posto od ukupnog obuhvata građevinske parcele, pretvoriti u zelenu površinu.

Ali ona je nakon sadnje ružmarina u geo-materijalu, bez ugrađenog sustava navodnjavanja, postala bijela - točnije nasuta škaljom. Taj način jeftinog ozelenjivanja, znači da nema više troška održavanja.
Ništa od grmlja, a kamoli stabala uz nogostup  ili koja bi bila prirodni hlad na parkiralištu. Oni rade po svom, a Grad ih nije i niti ih je želio uvjetovati na komunalni doprinos zajednici. Ne onaj za koji nisu platili ni kune, nego ulaganje u komunalno oplemenjivanje prostora.

Uradit će to, barem na pritisak javnosti komunalne službe. Nasadi bi trebali u četvrtak posaditi dio stabala planiranih uz nogostup koji će se tek uređivati, kako je to najavio pročelnik Robertino Dujela.

Najava pročelnika za graditeljstvo Darka Kasapa kako će se na Murvičkoj dogoditi rekonstrukcija ali zbog radova na  spoju kanalizacije, nema veze s prvotnim planom urbanističkog uređenja da ta ulica dobije treći trak do raskrižja s vatrogasnim.
To je uklonjeno iz prošlogodišnjih izmjena DPU u interesu investitora, od kojih je Grad trebao otkupiti zemljište za barem tri metra širine kolničkog traka.

Investitori  su graditelji stanova na lokaciji tvornice kruha te trgovine na mjestu pogona prerađivačke kemijske industrije.
Oni su  za svoje građevinske pothvate ugradili veće kanalizacijske cijevi. Na njih će se nastaviti Odvodnja  koja će ugraditi isti taj profil cijevi do iza Vatrogasnog, doznajemo od direktora, Grge Peronje.

 Iznenađenje je to jer Murvička do sad nije bilo u programu aglomeracije gradske cjeline.  Taj veliki projekt za koji se Grad zadužuje na 150 milijuna kuna,  očito će biti iskorišten da se uredi dio Puta Murvice čija rekonstrukcija nije na vidiku u redovnim planovima gradske uprave. Neće tako brzo biti na radova u režiji Odvodnje. Vjerojatno će se čekati izgradnja još 175 stanova na drugom dijelu parcele.