Centralni zdravstveni informatički sustav (CEZIH) od jučer je u prekidu, a liječnici u ambulantama moraju se vratiti na papirnato izdavanje uputnica i recepata.

S obzirom na poziv kojeg smo imali iz jedne zadarske ambulante, liječnici o tome nisu službeno obaviješteni, a bez e-sustava su još od jučer. Nisu bili sigurni je li to samo do njihove informatičke opreme ili samog sustava.

Stoga su nas zamolili da mi obavijestimo javnost odnosno njihove pacijente da se strpe i ne dolaze po uputnice ako im nije hitno.

Na stranici Doma zdravlja i tome nema obavijesti koju smo našli na HZZO, ali tek danas objavljenu.

„Kao i jučer, tijekom jutra je došlo do otežanog rada CEZIH sustava. Veći dio prometa se obrađivao, ali je dio korisnika imao problema pri radu. Analizom uočenog problema odrađena je korektivna aktivnost koja je samo djelomično poboljšala rad korisnicima. I dalje radimo na otklanjanju problema i nadamo se skoroj normalizaciji rada svih korisnika CEZIH sustava. Čim se problemi otklone obavijestit ćemo javnost. Korisnici sustava CEZIH su odmah nakon detektiranja zastoja obavješteni i zamoljeni da prijeđu na način rada u izvanrednim okolnostima (rad u papirnatom obliku) kako pružanje zdravstvene zaštite našim osiguranicima u nijednom trenutku ne bi bilo upitno, napisali su iz HZZO-a, ne navodeći tko je za to odgovoran.